HET EVENT DAT JE PRAKTISCHE INZICHTEN BIEDT

Behavioural Design Fest 2024

Een unieke line-up van fascinerende sprekers die werken aan het positief beïnvloeden van gedrag. Laat je inspireren door de kunst van gedragsverandering uit verrassende invalshoeken. Ga vol nieuwe ideeën naar huis om de veranderingen die je wil doorvoeren een kickstart te geven!

Save The Date

Vrijdag 2 februari 2024 van 10 tot 16.30 uur, B-Amsterdam.

Hoe verander je beeldvorming en gedrag in een wereld vol tegenstand, weerstand en ophef?
Dat is het centrale thema van Behavioural Design Fest 2024.

Leer van een indrukwekkende line-up aan sprekers die hun inzichten, innovatieve ideeën en mensgerichte oplossingen die kunnen helpen ook jouw impact te vergroten.

 gedragsinzicht   real-life vraagstukken  gedragsverandering   wetenschappelijk én creatief

Ja, ik wil erbij zijn!

Ticketprijs = € 395

Sprekers & Sessies

Sprekers Line-Up

Alex Datema, Directeur Rabobank Food & Agri

ALEX DATEMA

Hoe transformeren we de landbouw naar een natuurinclusieve landbouw?

“Wil je iets veranderen in dat systeem, moet je niet alleen weten wat er anders moet, maar ook wie welke belangen heeft”. De welbespraakte Groningse melkveehouder Alex Datema stond al lang op ons verlanglijstje om te spreken op Behavioural Design Fest. Maar toen hij dit jaar Directeur Food & Agri werd bij Rabobank wilden we hem absoluut hebben. Wat gebeurt er wanneer je met een natuurinclusieve visie voor de landbouw ook plots verantwoordelijk wordt voor de  investeringsbeslissingen? Hoe ziet hij de transitie van de landbouw en hoe we deze uit de impasse kunnen krijgen?

Alex Datema (56) is sinds 35 jaar melkveehouder en heeft samen met een compagnon 120 melkkoeien en 70 hectare grasland. Tot vorig jaar was hij voorzitter van BoerenNatuur is hij lid van de Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding en AgroAgenda Noord-Nederland. Ook is hij mede-initiatiefnemer van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Vanaf 1 mei 2023 is hij de nieuwe directeur Food & Agri Nederland van de Rabobank. Dat dit een verrassende keuze is moge duidelijk zijn. Dit is normaal een rol die voor bankiers of mensen uit het bedrijfsleven is weggelegd. Met de keuze voor Alex Datema committeert Rabobank zich aan een duurzame visie ook echt in de praktijk te brengen.

Olof van der Gaag, voorzitter NVDE

OLOF VAN DER GAAG

Over het belang en de rechtvaardiging van klimaatoptimisme

Olof van der Gaag zetten we het liefst elk jaar op het podium van Behavioural Design Fest. Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie is hij één van de meest inspirerende stemmen in het debat over de duurzame transitie. Zijn verhaal is zeer contra-intuïtief: Het gaat eigenlijk ontzettend hard met de energietransitie in Nederland. Wat dit betekent en waarom dit optimistische perspectief ons anders moet doen denken over de toekomst, dat hoor je in zijn fascinerende betoog.

ASTRID GROENEWEGEN

Behavioural Design van het goed geleefde leven

Op de vorige editie van Behavioural Design Fest lanceerde SUE en SATA founder Astrid Groenewegen haar boek “De Kunst van Gedrag Ontwerpen”, dat niet lang daarna een aantal weken na elkaar de eerste plaats veroverde op de bestsellerlijst van Managementboek.nl. Dit jaar werkt ze aan een nieuw boek over de kunst van het goed geleefde leven, waarin ze aan de hand van de psychologie van gedragsverandering verkent hoe je een goed geleefd leven kan ontwerpen.

Astrid Groenewegen is directeur-eigenaar van de SUE Behavioural Design Academy en mede-oprichter van het adviesbureau SUE & The Alchemists.

Nando Boers

NANDO BOERS

Hoe Jumbo Visma de beste wielerploeg ter wereld werd.

Nando Boers schreef dit jaar “Het plan”, een fascinerend boek over de obsessieve zoektocht van de Jumbo-Visma wielerploeg naar beter worden. Hij kreeg als journalist carte blanche om drie jaar lang op te trekken met de ploeg en zat op de eerste rij om te observeren hoe de ploeg transformeerde van het kneusje van het peloton naar de beste wielerploeg te wereld. Spoiler alert: Gedragsverandering speelde daarin een hoofdrol.

SATA-co-founder interviewt Nando Boers op het podium over wat het leiderschapsteam deed om het gedrag van de ploeg drastisch te veranderen, waardoor de ploeg transformeerde in een onverslaanbare high-performance groep. Naast schrijver van verschillende boeken over onder andere wielrennen en formule 1, is Nando Boers freelance journalist. Hij werkt onder andere voor NOS Studio Voetbal Voetbal en als Redacteur voor Andere Tijden Sport en Tijdschrift De Muur.

Ontdek alles over Nando op https://www.nandoboers.nl/ 

Marvin Kuipers

MARVIN KUIPERS

Behavioural Design in Militaire Operaties

Wanneer je Marvin Kuipers hoort vertellen, krijg je zin om aan de slag te gaan als gedragsexpert bij defensie. In vredesmissies is de rol van defensie steeds minder het gebruik van wapens, en steeds meer het inzetten van psychologie om te ontwapenen. Marvin vertelt opmerkelijke verhalen over zijn werk als reservist in uitzendgebieden. Een verhaal dat u niet los zal laten. Een verhaal over ongewone omstandigheden, over anders kijken naar een probleem, over samenwerken met de doelgroep, over doorzetten en over teamwork.

Sinds 2009 is Marvin reserveofficier bij Defensie, waar hij helpt om programma’s te ontwikkelen en toe te passen voor de beïnvloeding van ongewenst gedrag.
In het bedrijfsleven en bij overheden ziet Marvin zichzelf dan ook als een ‘special force’ in een bijzonder conflictgebied: ongewenst gedrag beïnvloeden; gedrag, dat vooruitgang van organisaties of van de maatschappij in de weg staat. Alles over Marvin kan je lezen op zijn consultancy website: https://www.edgewood.nl/ 

Kees Boef

KEES BOEF

Het verhaal van Schiphol tijdens de wachtrijcrisis

Wie herinnert zich niet de gigantische wachtrijen in Schiphol net na COVID? Niet alleen dramatisch voor de vele mensen die hun vlucht mistten, maar even dramatisch voor Schiphol. Kees Boef is de Director Corporate Affairs en neemt ons mee in een uniek kijkje achter de schermen. Hoe moet je communiceren  in deze context van ophef? Hoe hielp gedragsontwerp om het probleem op te lossen?

Kees Boef (52) is  sinds 2018 de directeur Corporate Affairs van Royal Schiphol Group. Daarvoor werkte hij voor Achmea, waar hij sinds 2015 directeur Corporate Communicatie was. Ook was hij eerder in zijn carrière al werkzaam bij Schiphol.

Kees Boef heeft veel ervaring op het gebied van communicatie en public affairs. Voor zijn functie bij Achmea was hij onder meer managing director bij Burson-Marsteller Nederland, Group Director Communication & Public Affairs bij TNT en politiek adviseur van Minister-President Wim Kok. Van 1998 tot en met 2000 was hij adviseur public affairs bij Royal Schiphol Group.

KLAAS DIJKHOFF

KLAAS DIJKHOFF

Afsluiting: Verandering in tijden van ophef, weerstand en tegenstand.

Ex-minister van Justitie, Staatsecretaris voor Asielbeleid en VVD-Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff was drie jaar geleden spreker op Behavioural Design Fest. Een jaar later verliet hij de politiek en werd mede-eigenaar van SUE’s  adviestak SUE & The Alchemists. In dit slotpleidooi brengt hij de belangrijkste lessen van de dag bij elkaar en blikt hij terug en vooruit op het vraagstuk van gedragswetenschappen als lens om om te gaan met weerstand, ophef en tegenstand.

Klaas Dijkhoff is mede-eigenaar van SUE & The Alchemists, experts in beeldvorming en gedragsverandering. Daarnaast is hij commissaris bij zijn geliefde ploeg PSV, en podcasthost van de SATA-podcast “Wat gebeurt er eigenlijk in je hoofd?” en de populaire politieke podcast “Dijkhoff en Segers”.

Tom De Bruyne

TOM DE BRUYNE

Dagvoorzitter

Tom De Bruyne, mede-oprichter van zowel SUE Behavioural Design Academy, als SUE & The Alchemists is gastheer, en praat het programma aan elkaar.

Wat ons onderscheidt van alle andere evenementen, is dat alles wat we bespreken stevig geworteld is in de praktijk. Behavioural Design Fest is een unieke combinatie van een Behavioural Design Academy en Behavioural Design Consultancy. Alles wat we bij SUE leren in ons werk met klanten wordt geïnjecteerd in Fest. Zo kun je er zeker van zijn dat de georganiseerde sessies up-to-date en relevant zijn. De sprekers zijn 100% praktijkmensen, ieder gespecialiseerd een verschillende tak van Behavioural Design.

De locatie

Zaal The Louis, B.Amsterdam B3, Johan Huizingalaan 400 Amsterdam.

B3. B.Amsterdam

Ja, ik wil erbij zijn!

Ticketprijs = € 395

Over het event

Wat kan ik verwachten van Behavioural Design Fest?

Wil je meer inzicht krijgen in hoe je effectief beeldvorming en gedrag kunt veranderen? Dat is precies waar Behavioural Design Fest over gaat.

De meeste dingen die we als mensen doen, hebben als uiteindelijk doel het gedrag van anderen te beïnvloeden. Of je nu beleid, communicatie, ervaringen, omgevingen of producten ontwerpt, iedereen probeert uiteindelijk perceptie en gedrag vorm te geven.

Behavioural Design Fest biedt je een unieke line-up aan fascinerende sprekers die werken aan het positief beïnvloeden van gedrag. Elk jaar leer je van een diverse en indrukwekkende line-up aan sprekers hoe je de psychologie van gedragsverandering in kunt zetten in alledaagse vraagstukken.

Deze editie is het verbindende thema: Verandering in een context van tegenstand, weerstand, en ophef. Elk van onze sprekers heeft een uniek verhaal over hoe je gedragsverandering voor elkaar kan krijgen in een context van grote weerstand.

Je zult vol inspiratie vertrekken en leren van mensen buiten je gebruikelijke domein. Je zult beter worden in wat je doet – of je nu werkt in management, leiderschap, politiek, fondsenwerving, marketingontwerp, horeca, wat dan ook!

Een laatste check

Wat belangrijke informatie op een rij

  • Het ticket geeft je toegang tot alle sessies
  • Sessies worden gehouden in het Nederlands
  • Het event start om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur
  • Om 16.30 uur organiseren we een netwerkborrel
  • Locatie: B.Amsterdam, Gebouw B3, Zaal The Louis, Johan Huizingalaan 400, Amsterdam
  • Gehele dag verzorgd; inclusief lunch, pauzes, hapjes en drankjes
  • Unieke kans om aan een gedragsuitdaging te werken

We zijn terug!

Krijg een impressie van de vorige Fest edities

Voorgaande edities

Om alvast geïnspireerd te worden

Astrid Groenewegen – Behavioural Design for Teams
Behavioural Design Fest 2019

Mark Tigchelaar – Behavioural Design for Focus
Behavioural Design Fest 2019

Matt Wallaert – Behavioural Design for Organisations
Behavioural Design Week 2021

Mark Tigchelaar – Behavioural Design for Focus
Behavioural Design Week 2019

Baptiste Tougeron – Behavioural Design for Advertising Effectiveness
Behavioural Design Week 2021

Nynke Tromp – Behavioural Design for Social Change
Behavioural Design Fest 2019

Willem-Jan Renger – Behavioural Design for Education
Behavioural Design ~Fest 2018

Astrid Groenewegen – Behavioural Design for Happiness
Behavioural Design Fest 2018

Stefan van der Stigchel – Behavioural Design for Attention
Behavioural Design Fest 2018

Ja, ik wil erbij zijn!

Ticketprijs = € 395